31ste vakcursus PAO Trois Vallées

van 6 tot 13 januari 2024

Tour de Trauma Trois Vallees

17 punten

Trauma en Treatment Planning

Inhoud:

Een dentaal trauma komt altijd op een ongelegen moment en heeft enorme impact op de patiënt.  Het is zaak om makkelijk hoofdzaak van bijzaak te kunnen onderscheiden en goede eerste hulp te verlenen. Wat staat er in de richtlijn? Wat heb ik nodig aan kennis, kunde, materialen en faciliteiten om goede eerste hulp te verlenen? Goede eerste hulp verlenen is belangrijk om een meest gunstige uitkomst voor de overleving van een element te realiseren, maar wat gaat er in de toekomst gebeuren met de elementen na het trauma? Hoe kan ik de late effecten voorzien en eventueel behandelen. Hoe houd ik hier rekening mee in mijn behandelplan? Deze week gaan we ons onderdompelen in de chaos van het dento-alveolair letsel. We gaan het hebben over:

Trauma: Binnenkomst van een trauma, eerste hulp verlening, De richtlijn en de trauma guide, Rol van CBCT bij trauma, Kroonfracturen ongecompliceerd en gecompliceerd, Kroon/wortelfracturen, Wortelfracturen, Luxaties en avulsie.

Gevolgen: Obliteratie, Verkleuring, Resorptie.

Pulpotomie: Autotransplantatie, Heeft extrusie een plek in het behandelplan en hoe doe ik dat? Behandeling niet afgevormde apex, Regeneratie, Bleken.

Andere traumata: Cracks, Verticale wortelfracturen.

Kortom alles wat te maken heeft met trauma, de eerste hulp en de behandelplanning op de lange termijn.

Cursustijden:
  • zaterdag 18.00 uur welkomst drankje en uitleg cursus in de lounge.
  • zondag tm vrijdagochtend van 8.00-10.00 uur en zo,ma,di,wo van 17.30-19.30 uur cursus.
  • ’s Avonds kunnen partners bij de cursus meekijken en luisteren.
  • Cursustijden kunnen weersafhankelijk aangepast worden.
  • Donderdagavond zal er een spetterende feestavond georganiseerd worden met live karaoke, muziek en lekker uit je dak gaan!

 

Aftrekbaarheid cursus:

Deze cursus voldoet aan de fiscale eisen voor nascholing in het buitenland.

Maak kennis met onze sprekers

Machteld Siers

Machteld Siers heeft tandheelkunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit van 1990-1996. Daar behaalde zij tevens haar Master of Science. Zij werkt vanaf 1999 tot op heden als tandarts docent aan de Radboud Universiteit. En vanaf 2010 werkt zij als tandarts-endodontoloog bij praktijk XQdent in Zeist.
Met Aukje trekt zij volle zalen door het gehele land en weet als geen ander tandartsen te inspireren met mooie verhalen over traumatologie en endodontie. Gezamenlijk zult u een heel boeiende en vooral op de praktijk gerichte cursus mee gaan maken, waar u direct mee aan de slag kunt in uw eigen praktijk.

Aukje Bouwman

Aukje Bouwman heeft tandheelkunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit van Nijmegen van 1994-2000. Van 2002-2005 behaalde zij haar Master of Science aan de ACTA. Vervolgens ging ze als tandarts-endodontoloog aan het werk in de praktijk voor Endodontologie in Nijmegen en daar werkt zij tot op heden.
Samen met haar mede docent Machteld Siers verzorgen zij vele cursussen door het gehele land en na het volgen van hun cursussen zult u met een schat aan praktische informatie in de praktijk aan de slag kunnen.

Zien we jou bij de cursus?

Aanmelden